Förhöj smaken på ditt vatten med Soda Stream smaker

Det finns en hel del Sodastream smaker på marknaden. Sodastream var först med att producera kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man med namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hushåll, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi flera som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. På 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappt några maskiner alternativt tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än tidigare.

sodavatten

Det ligger fullkomligt rätt i tiden att införskaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, omedelbart i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan finna på jorden, och Livsmedelsverket genomför kontinuerligt noggranna kontroller för att försäkra vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan intaga, men i längden kan det kännas tråkigt att dricka det slätt ur kranen. Lite kolsyra gör hela skillnaden och möjligen aningen smak för den som inte gillar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten och Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med och utan smak och utbudet på smaker är relativt stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter åter igen för återvinning är både dyrt och tröttsamt, för att inte påpeka vilket slitage det utgör för miljön med alla transporter och onödigt avfall. Om man har sin egen kolsyremaskin så kan man på bara några sekunder ha klart mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp samt släpande av flaskor hit och dit.

Med en egen sodastreamer kan man personligen bedöma hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, och hur mycket smak man vill ha. Det är således på alla vis mer bekvämt och gott att producera sitt eget bordsvatten.

Gillar man läsk så har Sodastream smaker för de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams webbsida så uppgår antalet till 25 skilda smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer och light-smaker för den som är försiktig med kalorier. Det är dock inte lätt att hitta samtliga dessa Sodastream smaker ute i butikerna.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent gör även egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser och aromer är Aromhuset som har 16 olika aromer och 35 års erfarenhet, och Sonjo som erbjuder intressanta smaker som till exempel originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob framställer läskessenser helt utan sötningsmedel men med relativt hög andel socker.

När det handlar om Sodastreams egna smaker så är det bra att veta att de flesta består av både sötningsmedel samt socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker alternativt sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett relativt hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker består av inget socker alls.