Få smak av söt Toffee Kola med Aromhusets sockerfria essens för kolsyrat vatten – barnens favorit!

Kola är en sedan länge omtyckt smak på godsaker och brukar vara extra populär bland barn. Det finns idag många skilda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt samt lite seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha en aning seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är gott som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som barn? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratmineralvattenseltersvattenbordsvatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är speciellt framtagna för barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker samt sötninsämnen. Trots detta är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt behaglig för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt tråkigt vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett utmärkt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet lite mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra och skapa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott ihop med Vanilj alternativt Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är särskilt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är oerhört högt. Dessutom är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter och släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så rent och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att klaga, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte speciellt kostsamma idag. Aromhusets essenser fungerar lika bra i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men framställer man allt hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med Aromhusets essenser slipper man dessutom oroa sig för onödigt socker och andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på härlig smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte endast härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan även en festlig tillsats i t ex grädde eller hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha lite smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för dominant.