Få hjälp med ditt val av kolsyremaskin med Wassermaxx test

För att få bättre inblick I vilken kolsyremaskin som ska väljas så kan man läsa några Wassermaxx test. Wassermaxx har flera annorlunda modeller ute på marknaden där den billigaste startar på runt 500 kronor. Sodastream heter Wassermaxx stora konkurrent och är också det märke som flest människor associerar med konceptet att kolsyra vatten hemma. Sodastream var först av alla med en kolsyremaskin för hemmabruk för över 100 år sedan.

Under 70- och 80-talet var det extremt populärt att skaffa en kolsyremaskin och flera minns än idag Sodastreams slogan «Get busy with the fizzy» som hängde med i flera år. Man smaksatte sitt bubbelvatten och gjorde egna läskedrycker, experimenten var otaliga.

smakessensersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Av någon orsak avtog intresset för sodastreamers på 90-talet, antagligen blev det mättat under tidigare årtionde. År 1998 köpte det israeliska företaget Soda club upp det stora varumärket Sodastream och 11 år senare – alltså 2009 var det Wassermaxx tur att slå sig samman med den andra jätten. Därför är idag samtliga dessa tre varumärken ägda av samma bolag och producerar tämligen likvärdiga produkter. Sodaclub och Sodastream är detsamma rakt av, endast under annorlunda namn i annorlunda länder.

Varför Wassermaxx har blivit så stort är att de alltid har erbjudit bra produkter till något lägre priser än Sodastream. Ifall Sodastreams billigaste kolsyremaskin har kostat 600 kronor så har Wassermaxx kostat 500. Utseendemässigt påminner de om varandra och funktionerna är oftast desamma.

Det finns massor av Sodastream och Wassermaxx test på internet, både i skrift och som videor på t ex Youtube. För somliga är dessa test en rätt så bra vägledning i djungeln av kolsyremaskiner.

Till sin nya Wassermaxx får man oftast med en kolsyrepatron från Aga, som är företaget som marknadsför Wassermaxx här i Sverige, samt en alternativt två PET-flaskor. Med en Sodastream får man med deras egen gaspatron som går under namnet Alco2jet. Båda co2 cylinders innehåller samma mängd kolsyra, behållarna har även samma storlek och samma typ av ventil. Det enda som i själva verket skiljer dem åt är etiketten. När man har använt upp sina 425 gramkolsyra, som varje gaspatron består av, så lämnar man tillbaka den tomma co2 cylindern hos sin återförsäljare och får en fylld för ungefär 89 kronor. En ny kolsyrepatron kostar över 200 kronor. Varje gaspatron med 425 gram kolsyra räcker till ungefär 50 liter vatten.

Fastän kolsyremaskinernas storhetstid på 80-talet så är det nu på 2000-talet som konceptet säljer bättre än någonsin. I tider då alla vill unna sig smakligt bordsvatten, med smak och bubblor, fräscht mineralvatten eller smaskig läsk, så inser allt fler att det är bättre ur både ekonomisk- och miljösynvinkel att göra sin egen favoritdryck hemma. Man slipper släp och kånk med flaskor till och från butiken och man bidrar inte till alla miljövådliga gaser som släpps ut när buteljerade drycker fraktas landet – samt världen – runt.

Det är inte enkelt att vara medveten om vilken kolsyremaskin man ska lägga pengar på, vissa vill ha något billigt men pålitligt, medan andra lägger enorm vikt vid attraktiv design samt tuffa attiraljer. Genom att ta det av ett Sodastream alternativt Wassermaxx test så kan letandet bli lite lättare.