Få ditt soda vatten så som du vill ha det med en egen kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen utgöras ha naturliga salter och mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att sälja buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en gigantisk industri. Dessvärre får både våra plånböcker och vår miljö betala ett någorlunda högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra vis och någorlunda kvickt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser fort att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra och aningen smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av otroligt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal människa att inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man vill skydda miljön alternativt spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper även släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allting är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer väldigt fint ute i handeln. Om man handlar hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan avgöra precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligtvis med allihopa komplement man behöver för att sätta igång att göra sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man då och då med smakprover eller andra extra tillbehör.

Så om man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det troligen en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.