Effektiv rengöring med hushållssoda

Vad är hushållssoda?

Det består av natriumkarbonat vars kemiska beteckning är Na2CO3. Hushållssoda går att hitta i dagligvaruhandeln och framförallt i allehanda färgbutiker där produkten vanligtvis går under benämningen hushållssoda. Natriumkarbonat utgörs av en jonisk förening som genererar en positivt laddad natrium-jon (Na) samt en negativ laddad karbonat-jon (CO3) i vatten.

Via konstgjord skeende då natriumklorid (salt) och ammoniak blandas så kan natriumkarbonat framställas. Men natriumkarbonat förekommer även rikligt naturligt. I till exempel USA, Kina, Botswana, Indien, Mexiko, Turkiet och Sydafrika finns det rejäla mängder natriumkarbonat. Ämnet räknas till ett av världens viktigaste på vår jord.

I solid skepnad är natriumkarbonat ett relativt grovt fördelat pulver. Inom många tillverkningsindustrier är det den fasta formen som föredras. Det är särskilt förekommande i exempelvis glas- och tvålindustrin. Eftersom ämnet är ett starkt alkali är det speciellt bra lämpat inom dessa områden.

Många fläckar och lukt kan smidigt och effektivt neutraliseras tack vare natriumkarbonatets neutrala lukt. Ämnet är extra användbart när det krävs rengöring av tyngre smuts. Det fungerar också väldigt effektivt för att ta bort beläggningar på silver. För att ge ny fin blänk åt diverse silverföremål är det flertal hushåll som använder natriumkarbonat.

Ett annat knep är att putsa sina silversmycken med bakpulver som innehåller natriumbikarbonat som är ett besläktat ämne till natriumkarbonat. Natriumkarbonat fungerar effektivt som rengöringsmedel i både sin fasta samt vattenfria form. Det kan vara en bra lösning att nyttja hushållssoda innan man vävsätter alternativt tapetserar.

För att effektivt ta bort smuts och fett på väggar innan behandling så rekommenderas att noga tvätta väggarna med hushållssoda. Använd en svamp som kontinuerligt sköljs med vatten för att smuts och fett lättare ska lossna. Hushållssoda är också effektivt till att rengöra och bleka tryckimpregnerade trädgårdsmöbler och åt att vårda trall.

Hushållssoda är inte särskilt farligt att få på huden vilket man kan tro eftersom det funkar effektivt och går riktigt hårt på smuts. hushållssoda silverputs Dock kan det vara aningen frätande så därför bör handskar och skyddsglasögon användas.

Att få hushållssoda i ögonen kan resultera i sveda och irritation. Under förutsättning att koncentrationerna är mycket låga så är Hushållssoda inte farligt att förtära även om det minsann inte rekommenderas. Hur som helst bör man tänka på att köpa hushållssoda med barnsäker kapsyl på flaskan.