Aromhusets Citron skänker ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Som smaksättare i kolsyrat vatten finns det förmodligen ingen mer traditionell smak än citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

smakaromersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, samt gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen först även där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 olika smakessenser självfallet inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och även variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allt från grädde till te eller matlagning, enbart fantasin sätter stopp. Citron fungerar även väldigt fint tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en angenäm balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi måste dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper alltså bristfällig bismak, ångest för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Gillar man svag smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att slippa släpa litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som definitivt kommer att uppskattas.