Aromhuset erbjuder smak av Toffee kola

Kola är en sedan länge omtyckt smak på godsaker och brukar vara extra populär bland barn. Det finns idag många annorlunda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt samt aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha aningen seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är smakligt som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är fantastiskt söt och hör barndomen till.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är speciellt framtagna åt barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Trots det är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig samt allmänt tilldragande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt trist vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett utmärkt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet en aning mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i affär. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra och framställa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott ihop med Vanilj eller Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är särskilt framtagna åt smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är mycket högt. Därtill är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter samt släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så rent och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte särskilt kostsamma idag. Aromhusets essenser funkar lika bra i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men gör man allting hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med Aromhusets essenser slipper man dessutom oroa sig för onödigt socker och andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på härlig smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte endast härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan även en festlig tillsats i t ex grädde alternativt hemmagjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha en aning smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ungefär en kapsyl per deciliter grädde. Då får man rik smak utan att den blir för överlägsen.