Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskin

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med fokus på effektivitet samt form. Vi intresserar oss mer samt mer för design samt inredning samt vill gärna att våra köksprylar ska vara minst lika snygga att se på som enkla att använda. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Stryk Aqvia Exclusive introducerades samt idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite annorlunda form, men ännu samma enkla hantering.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Aga är ett svensk affärsverksamhet med anor från början av 1900-talet. Det är ett affärsverksamhet som specialiserat sej på gas och gasleveranser till allt från industri till privat användning. Gas används i långt större utsträckning än man antagligen antar och i hemmet finns det flera användningsområden för exakt gas, t ex gasolgrill samt balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck samt med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i vanligtvis gas på köpet, men när den tar slut så kan man byta eller fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det en aning, men inte lika mycket som att ideligen anskaffa en ny gaspatron.

När man skulle formge Aga Aqvia Exclusive så tog man hjälp av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika färger som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och svart, för att alla skall kunna hitta en smakfull kolsyremaskin som passar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en celeber formgivare som bland annat har arbetat för IKEA och Alcro.

Man ville göra en attraherande kolsyremaskin i klassisk, stilren, Skandinavisk form och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige samt framställs också här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden samt Estland.

När man skall kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kyligt vatten från kranen, spänner fixerad den i sin kolsyremaskin samt trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka två gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur många synsätt. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man bära hem en mängd vatten från affären hela tiden, men den största tjänste gör man ändå mot miljön igenom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man gillar smaksatt vatten alternativt dricka så funkar Aga Aqvia strålande också för detta, man kan anskaffa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en antal annorlunda företag. Aqvias egna smaker är goda, typ Aromhusets smaker för bordsvatten och dricka.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt samt användarmässigt i toppklass!