Slipp onödigt spill med hjälp av en stor tratt

För att lättare kunna hälla över vätska från till exempel en behållare till en annan så underlättas det ifall man har tillgång till en tratt, och särskilt en stor tratt. Typiska material på trattar är rostfritt stål eller plast.

När det handlar om större volymer vätska och flödet blir stort på grund av markant mynning på behållaren från vilken man häller, så hjälper en stor tratt till med att inget slöseri uppstår. Ett typiskt exempel är om man ska tappa över bensin i en behållare. I en sådan situation vill man inte gärna spilla då dropparna kan bli dyra. Ytterligare ett exempel på en situation då man föredrar en stor tratt är när man brygger vin hemma. Också då kan spill uppfattas som ganska kostsamt i längden.

En tratt är formad som en kon och i början av den är öppningen som störst och det är också där man häller vätskan. Tack vare att tratten undertill smalnar av och tar skepnad som ett rör så blir det lätt att kunna styra där man vill att vätskan ska hamna.

Konstruktionens primära syfte är att vätskan oftast ska överföras till en behållare som har en liten mynning, i vilket röret ska få plats. Man bör tänka på att inte hälla för raskt och ge vätskan den tid som krävs för att strila ned. Annars blir tratten överfull och rinner över.

tratt

Det är många som använder sig av tratt i olika situationer som uppstår i köket. En stor tratt är att föredra när man exempelvis ska hälla upp saft som man kokar alternativt hälla upp ingredienser. Underrättelse omfattande rostfri tratt. I de fall det är krångligt att komma åt med tratten kan man använda ett böjbart förlängningsrör. Oftast när man handlar en ny tratt så ingår ett förlängningsrör. Det kan vara extra bra att använda sig av ett förlängningsrör när man har en stor tratt eftersom den kan vara otymplig i vissa situationer.