Förberedelser för att brygga vin hemma

Hemmaframställning av vin är en bok som noggrI boken Hemmaframställning av Vin förklaras väldigt noga och omsorgsfullt hur man framställer sitt eget vin på bästa sätt. förklarar hur vinberedning går till. Författaren till boken, Kjeld Erlandsen betonar bland annat vikten av god förberedelse inför vinbryggningen. Det är viktigt att ta förberedelserna med stort allvar. Det gäller såväl nybörjare som de med längre erfarenhet av vinbryggning. Varje bryggsats är nämligen exklusiv och slarvas det med någonting så kan det till och från influera slutresultatet påfallande.

Först och främst bör man bringa ordning i processen genom att skriva upp alltsammans som behövs fram till fulländad produkt. Gör en förteckning över allt som bör köpas. På så vis får man en tydlig översikt och eliminerar risken att missa något väsentligt. Granska också att den utrustning som ska användas är fräsch och att den såklart fungerar.

Att vara bra förberedd kan bespara dig otaliga felaktigheter under processens gång, och därjämte undgår du att eventuellt mista humöret på vägen. Läs därför noggrant samtliga bruksanvisningar (ifall så finnes) för varje enskilt område. Att läsa bruksanvisningar efter bryggning är ju inte optimalt, om än bättre att inte läsa alls med tanke på att det kan underlätta inför nästa bryggning. Läs mer om Spritessenser 50 ml till 2,25 liter

Att föra någon form av bryggjournal är att föredra. Allting som tillsätts bör noteras. Tänk om du exempelvis förmå brygga drömmarnas vin som du så gärna vill brygga på nytt, men som du inte minns hur du gjorde. Samma sak gäller för dåligt vin. Vad gick snett i processen? Med en bryggjournal kan du lätt spåra moment och tänka om inför kommande bryggning.