Glukosamin

Den som har problem med rörlighet och upplever att leder och brosk känns slitna kan bli hjälpt av kosttillskott innehållandes glukosamin. För att kroppen och dess flexibilitet ska fungera som den ska så krävs nämligen produktion av glukosamin. Det är en del av ledväskans smörjande ämnen. Produktionen av glukosamin bidrar till produktion av hyaluronsyra, vilket är ett ämne som i sin tur skänker smörjande effekt åt leder samt brosk.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

En del människor upplever dock besvär därför att hyaluronsyran inte produceras som den bör.

Viskositeten hos hyaluronsyran är oerhört hög och skyddar och har dämpande effekt på ledbrosk och artrosskador. Faktorer som påverkar produktionen av glukosamin till det sämre kan till exempel vara stigande ålder och hård träning. Dessa omständigheter kan betyda att broskcellerna hämmar sin tillverkning av hyaluronsyran. Kosttillskott innehållandes glukosamin har därför som uppgift att hindra eller lindra nötning på leder och brosk, och det är många personer som har upptäckt kosttillskottet.

Det finns massor fördelar med kosttillskott med glukosamin och ur flera avseenden är det rentav en mirakulös behandling. Det ger till exempel inte några biverkningar och det påverkar heller inte övrig medicinering. Det beror på att glukosamin är ett naturligt kroppseget ämne. För den skull har det inte på något sätt skadande effekter på människan.

Användning av kosttillskott med glukosamin kan betyda symptomlindring hos patienter med lindrig grad av knäartros. Dessutom har personer som har ledproblem av typen osteoartros beskrivit att krämpa avtagit fullständig eller åtminstone att besvären lindrats avsevärt vid intag av kosttillskottet.

Enligt vetenskapliga studier har tillförsel av glukosamin kompletterande egenskaper på den kroppsegna samt befintliga produktionen. Glukosamin påstår också lindra ledbesvär bättre än exempelvis naproxen och ibuprofen efter några veckors bruk. De antiinflammatoriska preparaten har därutöver visat tendenser att medföra biverkningar.

Via dubbelblindtester har effekten av glukosamin testats i relation till placebopreparat. Testerna har visat tydligt att det är lindrande för smärta, rörlighet och svullnad i leder. Mer att veta om det här Gå till denna hemsida

Produktionen av ledbrosksämnen och ledvätska verkar öka i samband med intaget av glukosamin. Vilket är någonting som rentav kan resultera i att ett skadat ledbrosk kan bli fullkomligt återställt.