Ha koll på vilka biverkningar som kan uppkomma vid intag av glukosamin

Många är medvetna om att omkring all medicin och kosttillskott tyvärr ger biverkningar. Innan man ens börjar se sig om efter hjälp mot artros så är det väldigt viktigt att man är fullständigt säker på att man verkligen lider av denna sjukdom. Det är ju onödigt att drabbas av glukosamin biverkningar om man inte ens behövde preparatet för att man egentligen har ett annat bekymmer.

Detta gäller för folk såväl som för djur. Artros katt ger i stort sett samma symptom som artrosen hunden och hästen kan drabbas av, men man ska inte gissa utan först få en utredning utförd och få artrosen konstaterad!

glukosamine bild

Glukosamin biverkningar människa

Hos människor så har man konstaterat att glukosamin biverkningar kan inkludera:

• Huvudvärk
• Dyspepsi
• Kliande
• Utslag på huden
• Trötthet och dåsighet
• Erytem
• Yrsel
• Ödem
• Förhöjt kolesterolvärde
• Försämrad diabetes
• Förvärrad astma
• Tarminflammation
• Ledvärk

Nu är glukosamin ett kroppseget ämne som kroppen själv tillverkar och vi får i oss genom mat, framför allt finns det mycket i skaldjur och mussor. Att biverkningar uppträder är följaktligen de facto oerhört ovanligt.

Något som är utmärkt med glukosamin Sverige godkänner är att glukosaminprodukter klassas som läkemedel och det gör att man testar och finner biverkningar i större grad än vad som gäller för andra naturliga preparat. glucosamine sulfat
Det har upptäckts flertal nya biverkningar på glukosamin, men det ska sägas att det hör till det ovanliga med de allra farligaste problemen som exempelvis förvärrad diabetes.

Det finns alltså en del biverkningar som är lite allvarligare än andra och som borde beaktas av den som har diabetes, astma eller som tar mediciner som kan tänkas påverkas av glukosaminet.

Den som inte lider av någon annan sjukdom och som i övrigt håller god mathållning och även använder sig av ett bra träningsprogram mot artros behöver inte ängslas för besvärliga biverkningar av glukosamin tabletter eller pulver.

Glukosamin till hund och andra djur

Ifall du vill ge glukosamin till katt, hund eller häst så är det förstås så att också djur kan drabbas av biverkningar. Glukosamin till häst kommer i pulverform och det är vanligtvis så att man kan använda samma pulver till andra djur men i mindre mängder. Det gäller att iaktta djuret för att se vad som händer då man väl börjar inta tillskottet.

Några av de glukosamin hund biverkningar som har rapporterats är sömnighet, rolöshet och minskad aptit. Det finns också några som menar att ökad aptit kan ses som en av de glukosamin hund biverkningar som man bör hålla utkik efter.

Ifall man behandlar ett djur och märker skillnader så kan man ju alltid ta en paus för att betrakta om biverkningen försvinner. Problemet med artrosen kvarstår men det finns ju fler artros behandlingar, tex. msm, som man kan använda sig av så man behöver inte fullkomligt förlita sig på glukosaminet.

Använd glukosaminet på korrekt sätt

För att undvika glukosamin biverkningar så är det betydelsefullt att glukosaminet används på rätt sätt. Tala alltid med en läkare ifall du lider av sjukdomar som astma och diabetes för att se till att det verkligen är okej för dig att ta glukosamintillskott. Det är betydelsefullt att noga följa utvecklingen så att man så fort som möjligt kan bli medveten om eventuella biverkningar.