Eteriska oljor hjälper dig behålla din goda hälsa även i förkylningstider dessutom luktar de fantastiskt gott.

Väldoft påverkar oss människor positivt medan unken rutten lukt gör oss negativt påverkade, så det är inte fel att påstå att dofter påverkar vår allmäna hälsa. En bra kombination får man av eteriska oljor eftersom de inte bara doftar gott utan desinficerar luften också. Du kanske kan lista från vilken växt de olika esoteriska oljor utvinns från.

eteriska

Man kan pressa eller utvinna oljorna ur frön, löv, blommor och till och med rötter. När det gäller dofter används oljorna oftast som de är och även i den massage som kallas aromterapi som en mycket aktiv del. Ta en sväng runt godisdisken ska du se att de flesta karamellerna har någon form av olja i sig.

Börjar du bli snuvig? eteriska oljor kan minska dina besvär.

Det är aldrig försent att använda väldoftande olja inte ens när näsan redan är täppt. Varje eterisk olja har en specifik doft som du kan välja själv efter ditt humör och gärna på vintertid med levande ljus och en aromatisk olja. Alla oljor har olika dofter som du kan välja efter årstid, humör och väderlek men olika dofter kan uppfattas helt olika av olika människor.

En eterisk olja som avger en doft av pepparkakor kanske kan verka uppiggande på någon som just drabbats av en svårare förkylning.

För att få lite fart på näsan så kan det fungera bra med eukalyptusolja som man antingen använder som aromaterapi eller som man placerar i ljus som tänds. Prova att sätta till några droppar av eterisk olja till din vanliga blomspruta och spraya lite runt hemma i de olika rummen. Bunkra upp lite oljor med citron, mint och pepparmint i förkylningstider.

Göra aromterapi själv med eteriska oljor.

Man behöver inte gå till ett proffs på aromaterapi för att ta till vara på de goda effekter som man kan få av ekologiska eteriska oljor. Vill du ge eller ha en äkta ekolisk behandling är det enda du behöver en bra olja som bas och den eteriska olja du föredrar. eterisk. Massera sedan kroppen, halsen och de ställen som du eller din gäst har smärtor med din doftolja och märk hur ett välbefinnade sprider sig.

Vid massage enligt aromterapimetoden bör du först känna till att olika eteriska oljor har olika egenskaper. Du bör ha ett litet förråd av några av de populäste dofterna som; Jasmin, Lavendel, Rosmarin och även Pepparmint. Alla dofter kan mixas men var lite försiktig så de inte ger en dålig effekt

Man kan använda oljor som pepparmyntsolja och jasminolja som massageolja eller i badet. Tänk på att oljan är ett koncentrat och ska inte användas direkt på hud. Läs på hur den eteriska oljan ska doseras på rätt sätt.

Handla doftolja på rätt sätt för bästa resultat

Ibland kanske man är osäker på en doft och vill provlukta. Lavendel, rosmarin och jasmin, deras eteriska oljorS dofter är så kända att de inte behöver provdoftas. En webshop på nätet har säkert de bästa priserna.