Bota artros med hjälp av fungerande medel

Då var morgon medför svårigheter att röra på kroppen som vanligt och längre stillasittande ger stel i lederna och liknande upplevelse så kan man misstänka att man har drabbats av artros. Ifall man får det konstaterat att man har artrosen i en speciell del av kroppen alternativt kanske på flera ställen så undrar man självklart om det finns medel mot artros som fungerar.

Det kan kännas lite trist att man idag inte kan bota artros men detta betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och smärta för resten av livet. Ju förr man kan fastställa att man har sjukdomen desto bättre. Med korrekt medicin för artros så kan man både lindra smärta och bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

glukosamine bild

Medel mot artros som funkar

Om det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som skänker smärtstillning och som även är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är ingenting som man kan hålla på med hur länge som helst och det ultimata är om man redan från början kan använda sig av säkra kosttillskott som består av ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och dessutom ge lindring av värk.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat funkar för att smörja leder och ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge ännu bättre verkan. Man kan ta msm samt glukosamin var för sig, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra värk och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i varje fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara besvärligt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger kanske lockar. Men det är viktigt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i olika kroppsdelar och det är viktigt att man får en behandling av artros som är långsiktig och trygg. Både msm är ämnen som ska och måste finnas i kroppen, det är endast för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder eller mathållning.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “skall” det ta många veckor innan man ser resultat och då måhända man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ca 3 veckor

Det gäller att erinra att man inte fullständigt kan bota artros och därför så kanske man jämt kommer att uppleva viss stelhet och då och då smärta. För att kosttillskotten ska få större verkan så kan man upprusta kroppen med träning och även se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan gå in och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes tidigare som atros kosttillskott samt naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flertal handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett undantag, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av skolad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma vara säljs i England, Tyskland samt andra EU-länder som kosttillskott för folk. Enbart etiketten skiljer. glukosamin åt hundar.

Ultimata artros medicinen

I och med att det finns lite olika preparat samt medel mot artros så kan det löna sig att prova sig fram. Kombinationer kan även vara smarta men kom ihåg att ge det hela tiden som krävs därför att verkligen bedöma om en viss artros medicin fungerar eller inte. Tillsammans med strandnypon samt musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.