Hur funkar mossa GTI och tak GTI?

Nuförtiden så är det flertal som har en aning koll på järnvitriol eller järnsulfat som man också kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man bruka mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja samt nej, det hela beror lite på vilken typ av järnsulfatprodukt som man väljer.

järnvitriol pris

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att vara medveten om att produkter som är till för att behandla trä vanligtvis kallas för järnvitriol och då och då med ytterligare en benämning. Detta är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de också kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används inte på samma sätt vilket egentligen är ganska logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du handlar rätt produkt

Även ifall det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak samt gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk blandning.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa stor skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det sedan är så att man eventuellt sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) samt vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att mixa med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska behandla en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är betydelsefullt. Vill Du veta mer Klicka Här mossa gti.

God planering är väldigt viktigt för en förtjusande gräsmatta och ett fint tak

Innan du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan eller för att processa taket mot mossa så ska du betänka hur du ska jobba och när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och dessutom så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak för att komma fram till när och hur du bör vårda. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI eller tak GTI och köpa denna online eller i en normal affär. Med en god plan så bör arbetet flyta på lätt och fint och du kan därefter se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både nyttig samt förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en briljant ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För omkring samma kostnad köper man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk fungerar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.