Hur fungerar järnvitriol på tryckimpregnerat?

Anledningen till att man beredvilligt behandlar trä med järnvitriol är att den här behandlingen tids nog leder till en yta som får en förtjusande silverfärg och som ser ut som om den har behandlats av naturliga inslag av väder och vind. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat trä.

järnvitrol

Med en järnvitriol fasad så får man grymma skuggeffekter för järnsulfaten kommer att influera träet på olika sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får lite olika karaktär i annorlunda riktningar och det är det flera som tycker om.

Bästa resultaten får man med rätt teknik

Något man ej ska glömma bort ifall man vill nyttja järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det jämt är betydelsefullt att arbeta med korrekt teknik. Helst ska man behandla träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen runt och för att kringgå problem med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat samt vatten för att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror förstås på smak och på det trä som man behandlar. Om du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara förståndigt att prova på denna bit.

Låt det hela ta en aning tid för man ser inte på en gång vad som händer med träet. Det kan ta flera veckor före man ser effekten, så var ute i god tid samt prova innan hela fasaden behandlas.

Ifall järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och därpå bygger ett fint staket av trä som man vill bearbeta med järnvitriol så är det lätt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på vistelse.

Vad gör man ifall man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Det här kommer att få bort fläckarna. Få reda på mer här järnsulfat.
När det handlar om andra material så får man grunna på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan beskydda material som kan skadas av medlet före man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag före man ser vad som har hänt. Bra förberedelse där man täcker sådant som inte får skadas är jämt smart.

Vad säger andra om att bearbeta trä med järnvitriol?

Något som man kan ha kolossal användbarhet av är att så många diskuterar det där med hemskötsel och bygge på nätet. Du kan vara säker på att det är många andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är hastigt gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara tufft att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i flertal olika storlekar samt smart utrustning för annan användning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.