Wasser Max har kolsyremaskiner för alla smaker

Wasser Max är ett stort märke på kolsyremaskiner och marknadsförs av Aga. Kolsyremaskiner för hemmabruk har funnits i över hundra år, det var skaparen av varumärket Sodastream som var först med att framställa en och den kallade han «Apparatus for aerating liquids». Under 50-talet började man kränga dessa sodastreamers kommersiellt men det dröjde ända till 70-talet innan de blev riktigt populära. På 80-talet hade alla trendiga hem en kolsyremaskin.

Wasser Max har alltså en enorm konkurrent i Sodastream, dels för att märket är äldre, mer känt och även sitter på viss nostalgisk kvalité. Dock är Aga duktiga på sin sak, i branschen har de gjort sig kända som specialister gällande kolsyra och många större företag installerar deras carbonatorer i sina barer och restauranger.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Carbonatorer vinner allt mer mark hos privatpersoner också, för de som sannerligen är hängivna drickare av kolsyrat vatten är det ett praktiskt alternativ. En carbonator är alltså en kolsyrekran som man installerar i sin köksbänk, aggregatet med kolsyrepatronen fästs under vasken. Sedan har man obehindrad tillgång till kolsyrat vatten i denna kran tills kolsyrepatronen behöver fyllas på eller bytas ut.

När det handlar om mer enkla varianter som kolsyremaskiner så erbjuder Wasser Max ett gott sortiment, de är även i regel snäppet billigare än likvärdiga produkter från Sodastream och det är så de har tilltagit i popularitet.

I Wasser Max maskiner för hemmabruk används kolsyrepatroner från vanligtvis Aga, eller Sodastream. Båda märkena fungerar lika fint då de har samma storlek samt typ av ventil. En gaspatron för dagens sodastreamers innehåller 425 gram kolsyra, vilket brukar räcka till ungefär 50 liter vatten, men det är naturligtvis också beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När ens kolsyra tagit slut så lämnar man åter den tomma patronen och får en full för omkring 89 kronor. Det är betydligt billigare än att införskaffa en ny för över 200 kronor. Inbyte brukar äga rum hos ens återförsäljare.

Aga Wasser Max framställer inte bara kolsyremaskiner och carbonatorer, utan även smaksättare till bordsvatten. Det är friska smaker såsom päron, citron och persika och består av inget socker eller sötningsmedel. De säljer också energiessenser och cideressenser. Andra bolag som framställer smaker till bordsvatten och hemgjord läsk är Sodastream, Bob, Aromhuset och Sonjo.

Det är viktigt att inta vatten, våra kroppar klarar sig inte många dagar utan vatten medans andra saker såsom mat och sömn går att leva utan i veckor eller månader. Våra kroppar består till 70 % av vatten och fyller många viktiga funktioner. Får vi brist på vatten drabbas vi av massor av obekväma symtom som svettningar, illamående, torr hud, stela leder samt huvudvärk mm. Man bör få i sig mellan 1-2 liter vatten om dagen för att hålla kroppen i gott skick, och mer om man tränar mycket eftersom muskler behöver mer vatten än fett.

Det är lättare att få i sig rekommenderad mängd vätska ifall den man dricker är god. Kaffe och te är vätskedrivande och ger ännu större anledning att inta mer vatten. Med en Wasser Max blir det både godare samt roligare att få i sig sitt dagliga behov av vatten.