Soda Stream Design – den stilrena designen

Sodastream Design är namnet på en av Sodastreams kolsyremaskiner. Sodastream Design är stilrent designad i silver och svart och kommer oftast med två PET-flaskor i plast samt en Alco2jet kolsyreflaska. Exakt denna modell – Sodastream Design – har idag utgått ur flera butikers sortiment, möjligtvis är det en utgående modell från Sodastream då den t ex inte finns i sortimentet på Sodastreams egen webbsida.

De kolsyremaskiner Sodastream marknadsför i dagsläget är dessa fyra: Sodastream Jet – Klassisk Design; Sodastream Genesis – Modern och slimmad design; Sodastream Penguin – Enda kolsyremaskinen med glaskaraffer, och slutligen Sodastream Pure – Stil samt bekvämlighet.

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

En Sodastream Jet kan man idag lätt finna för runt 600 kronor, inklusive PET-flaskor samt gaspatron. På andra sidan prislistan står Sodastream Penguin som går på ca 1800 kronor, inberäknat två glaskaraffer och en kolsyrepatron. Mellan dessa prisklasser rör sig Pure- och Genesismodellerna. En billig kolsyremaskin är inte nödvändigtvis bättre än en kostsam, men uppskattar man utformning och fräcka detaljer kan man lägga en extra slant för en lite mer exklusiv modell.

Sodastream konkurrerar med en del övriga affärsverksamheter när det gäller försäljningen av kolsyremaskiner, men det är Wassermaxx som är den främsta konkurrenten. Wassermaxx, som marknadsförs av Aga, erbjuder motsvarande kolsyremaskiner som Sodastream i ungefär samma prisklasser. Vilket märke man väljer har mest att göra med personlig smak.

Wassermaxx säljer även sina egna kolsyrepatroner under företagsnamnet Aga. Aga har profilerat sig på marknaden som specialister på kolsyra och tillverkar kolsyrepatroner av precis samma storlek som Sodastreams Alcojet. Också ventilen är lika – i enlighet med europeisk standard – så oavsett vilket märke man har på sin kolsyremaskin så fungerar bägge kolsyrepatronerna lika fint.

Det är rätt så lätt att hitta kolsyremaskiner idag, intresset är återuppväckt sedan dvalan under 90-talet och man kan finna sodastreamers i samtliga elektronikaffärer samt större varuhus. Alla som säljer sodastreamers säljer normalt även kolsyrepatroner, men kolla upp så att de dessutom byter in gamla mot nya.

Att byta in sin kolsyrepatron mot en ny är billigare samt vettigare än att inhandla nya ständigt. En kolsyrepatron för moderna kolsyremaskiner från den svenska marknaden rymmer 425 gram kolsyra, vilket räcker till omkring 50 liter vatten. Med tanke på hur billigt samt hälsosamt vårt svenska kranvatten är så är det en bra investering om man uppskattar kolsyra.

Det är inte endast för privatekonomin som en kolsyremaskin är en god investering, utan också för miljön. Tunga transporter kör var dag runt på våra vägar och släpper ut onödiga, miljövådliga gifter. Ifall man kolsyrar sitt eget kranvatten så slipper man bidra till detta. Därtill slipper man en massa onödigt avfall.

Är man mer av en läskfantast så finns det också andra fördelar. Med tanke på hur många olika företag som var och en producerar annorlunda smaker på läskessenser så är möjligheterna i stort sett oändliga. Man kan prova fram egna favoritsmaker, alternativt enbart nöja sig med de redan existerande. Aromhuset, Sodastream, Aga, Bob samt Sonjo är benämning på några bolag som producerar läskessenser och bordsvattenaromer.

Med en Sodastream är kolsyrat ständigt färskt och nära till hands, och man behöver inte släpa det med sig från affären. Soda Stream Design blev – både gällande användarvänlighet samt utformning – Råd och Röns favorit i ett test som utfördes 2007.