Smaksatt vatten, lite näringsmässiga fakta

Den ökade efterfrågan efter smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska fenomenal, den ökade efterfrågan beror utan tvekan delvis på grund av satsningen på en “friskare livsstil” samt den skepsis som många människor har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter och dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel och drycker granskas som aldrig tidigare.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratmineralvattensodavattenbordsvatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det någorlunda mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder på märkningsreglerna som medför att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut förstår vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (omkring 10 bitar socker).

Att dessutom Coca Cola inte har allt vad vitaminer samt mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte nämna något om.

Om du nu tycker att tio bitar socker låter mycket – vilket det är – så inspektera vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället innehåller sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer terräng som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss särskilt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor innehållandes vatten som finns att köpa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare val och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en sund livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad ger bättre energinivåer, hjälper till att spola toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, kaffe etc är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara fullkomligt ärliga, det kan vara en aning tråkigt.

Vatten som fått smak genom sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så massa intressanta och briljanta smaker som finns tillgängliga nu finns det jämt någon smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självfallet alternativ för den hälsomedvetna konsumenten.