Läs ett Soda Stream test och få hjälp i kolsyredjungeln

Det är möjligt att hitta flera Soda Stream test på internet. På youtube.com kan man finna mängder av Soda Stream tester där folk testar skilda modeller, funktioner och smaker. Det finns också en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar och i nätbutiker, samt mer professionella som genomförts av tidningar samt samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man köper en ny kolsyremaskin. De ledande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, och tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker ibland upp andra märken samt erbjudanden, då och då är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Fastän de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med ganska jämn prestation så finns det ganska stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre samt sämre kvalitet på maskinerna, men priset beror oftast på design samt speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut en aning bland de andra när det handlar om vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som ger mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det bara att trycka på kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att erhålla så mycket kolsyra man vill ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är även snyggt designade, även om de rymmer en aning mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har också en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx olika kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna samt väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock enormt duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som lite av specialister inom det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går enormt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger samt barer landet runt.

När det handlar om själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner likadana ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar drygt 200 kronor att införskaffa ny. Man har dock kommit på en väldigt listig lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Det gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det främst en god idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Efteråt får man fråga sig själv hur mycket design och specialattribut spelar roll för en, och slutligen var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att studera och betrakta skilda Soda Stream test kan vara en god hjälp längs vägen.