Ingen Sonjo läkkoncentrat men billig läsk likväl

Att göra egen läsk är dels mindre kostsamt och dels nyttigare. Har man bara en sodastreamer eller annan form av kolsyremaskin så kan man med läskkoncentrat producera god dricka. Om du brukade använda Sonjo läskkoncentrat så möjligen du genast är rådvill. Hur kan du skapa billig läsk med samma goda smak? Oroa dig inte! Det finns smarta lösningar som till och med är godare…

läsl

Gör riktigt läcker läsk utan Sonjo läskkoncentrat som ej längre finns

Du kan fortfarande tillverka läcker läsk för det går att åstadkomma hemläsk med koncentrat från Aromhuset, hela sortimentet finns på allt-fraktfritt.se. Ifall du vill inhandla läsk online så är detta den ultimata lösningen för du får ett koncentrat som du kan blanda i kolsyrat bordsvatten för att få en roligare dryck.

En del kan hända upplever lite nostalgi och tycker att det är bra synd att Sonjo gick ur tiden medan andra ser att detta minsann icke gör någon större skillnad. Man kan ju rentav även smaksätta det kolsyrade vattnet med aromer som är alldeles utan socker för att få riktigt välgörande och bra soda. Klicka på denna länk för mera information.

Vilken smak är den bästa då man gör egen läsk?

Det finns vissa smaker som ganska ständigt funkar då man gör sin egen läsk. Cola är ett exempel på detta och dessutom bärsmaker. Det här är smaker som gör att man får läsk som verkligen smakar läsk och det är centralt. Sockerdricka, fruksoda, Champis, Julmust, Grape tonic samt andra ursvenska smaker är riktigt bra.

I och med att man får så billig läsk då man handlar koncentrat och blandar själv så kan man gott pröva lite olika smaker och det I synnerhet när man handlar online och får bra priser. Det kan ju även vara så att man tycker en aning annorlunda och då kan det vara bra att ha en aning skilda smaker hemma så att alla blir glada.

Sund dricka då du gör den själv hemma med kolsyremaskin

Faktum är att det kan bli nyttigare med läsk som man gör hemma trots att koncentraten kan innehålla något lite socker. Flertal gånger så rör det sig om mindre socker än det som finns i vanlig läsk. Aromhusets läskkoncentrat doseras 40 ml (varav det mesta är smakämnen) till 1 liter kolsyrat vatten. Köpt läsk innehåller ungefär 10% socker, 100 gram litern.

Då man varierar med Aromhusets Zero läskkoncetrat som är helt utan socker så kan man även dra ner på läskkonsumtionen. Barn tycker ändå att det är roligt att intaga bubbeldrycken och de klagar inte på att det inte jämt är lika sött. Det blir nyttigare och roligare att hälla I sig läsk då man gör den hemma med en kolsyremaskin.

Det finns massor märken på läskkoncentrat men enbart Aromhuset verkar ha fått ordning på smaken. Det kan bero på att deras fabrikschef varit bryggmästare på Pripps och att de tillverkade läskkoncentrat rdena på 80-talet när de första sodastreammaskinerna kom.

Stundvis kan man ju välja att dricka det kolsyrade vattnet precis som det är och då man väljer att använda mindre av koncentratet så räcker det längre. Med andra ord så får man sannerligen stor frihet då man gör egen läsk med koncentrat och det är sannerligen en stor fördel.