Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den introducerades år 2008. Aga ville alstra en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt smakfull, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, orange samt lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aqvia Exclusive blev snabbt poppis samt tre år efter lanseringen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kyligt kranvatten samt trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan såklart också krydda sitt vatten om man föredrar det, alternativt blanda i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns flera goda smaker att försöka samt annorlunda affärsverksamhet erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå testa att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 olika smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar mun och anatomi på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de minsann i själva verket blott innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet enormt kap i jämförelse med buteljerat vatten samt dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir glad av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett egen sätt, man får tillgång till färskt och rent bubbelvatten när man vill och kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men viktigt, art för miljön.