Gräddsifonen kan man använda till så mycket mer än dekorationer med grädde

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner samt gräddpatroner finns till enastående priser på https://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara svårt att låta bli att frambringa vackra efterrätter. Det här är ett verktyg som man får en så stor användning av därför att det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli bastant på nolltid och den kan även skumma och tjockna till såser så att man får bedårande servering.

gräddsyfon

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan eller möjligen på fruktfatet så är det ju viktigt att man får en attraherande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man möjligtvis använder sig av smaksatt grädde eller så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så funkar en gräddsifon perfekt och skänker det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste inte alls hålla sig till vispgrädde. Du kan fylla sifonen med vilken sås som helst och därpå få till professionell servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på restaurang! gräddsifon. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den exakthet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka alternativt på ett fat på ett sätt som gör att det minsann ser proffsigt ut.

Om man serverar plättar eller pannkakor så kan man vara noga med att det inte blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man antagligen dessutom har färgsatt för att få än mer verkan. Det här kan vara bra då man antagligen håller en diet eller då man inte vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med detta verktyget är att det blir så mycket enklare att jobba i köket. När man väl inser alla användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ideligen fram och det gäller att se till att den jämt är laddad med lustgas så att man kan spraya samt fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan nyttja sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Det här är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju också på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det ej blir så farligt att inhalera gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver icke andas in mycket för att få sig en skrattattack av det här.

Ifall man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ofta inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det således att man sätter upp klara regler för hur husets gräddsifon ska användas. Ifall ingenting annat så vill man ju ej hitta sifonen med tomma patroner då man ska svänga ihop ett fantastiskt fruktfat med smaksatt grädde.