Så använder du järnsulfat mot mossa i trädgården

Mossa I gräsmattan är inget som de allra flesta uppskattar. Är man icke ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför mycket mossväxt, men det är ej alltid så lätt att komma till bukt med mossan och det gäller att börja processa med järnsulfat mot mossa med mossa gti eller annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar expandera redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

ogräs i gräsmattan

Motverka mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därtill utmärkt för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man distribuera järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att glida runt en blöt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att processa med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en mix av koncentrat och vatten. Man kan handla en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se och blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en finurlig konstruktion som gör det riktigt kul att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så detta är ett bra val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är relevant och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns rentav en god orsak till att man väljer att bekosta dyrt för en fullständig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Även om vi älskar att vistas i trädgården och pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att fördela järnsulfat i gräsmattan. Om du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Mer info här spridarramp.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du skall också fundera på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omedelbart ser resultat av behandlingen. Ignorera mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren och en gång på hösten för att få områdets allra finaste gräsmatta.