Bli av med mossan en gång för alla

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa och mossa. En del tycker om den här doften som påminner om skog samt natur medan andra är I närheten av att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten och en praktisk spridarramp.

järnsulfat köpa

Fäst en spridarramp på vattenkannan samt tillintetgöra mossan!

Nuförtiden så är det flera som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som dessutom är förträffligt för gräset. Järnsulfat mot sniglar är även rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således många fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har troligen en oproblematisk pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hallå till det fina gräset

Många undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut och vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att granska lite mer om vad mossan ej tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska lägga märke till.

Börja med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, alternativt handla järnsulfat. Nästa steg blir att blanda rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta borde du göra utomhus med en bra skopa och god föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat samt vatten. Det här är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så angenäm att utföra en förtjusande vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns likaså en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och verkningsfull och det räcker att du gör den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger innan du ser stor skillnad men för somliga går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten men tänk på att du också ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Klicka Här för mer tips mossa gräsmatta..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid eller Fulstopp om det är ljusa plattor. Resultatet blir en tomt som ser bättre ut och som också mår en aning bättre tack vare din omtanke samt omvårdnad.