Om du tillsätter lakritspulveri din matlagning får du exklusivare mat.

Det är jättemånga tillsammans med dej som älskar lakrits. Minst någon gång i månaden stoppar vi oss godis eller mat med lakritssmak. Det verkar vara så att denna fascination och önskan att äta lakrits verkar vara lokaliserad till Sverige. Det är lätt att tillsätta lakritspulver till såväl godis som bakverk och även mat.

lakritspulver

Så lätt och så väldigt gott med lakritspulver för egen LAKRITS

Chansen finns att tugga på en lakritsrot om man längtar efter lakritssmak och inte orkar fixa tårta som smakar lakrits. lakritspulver som är gjort från lakritsroten är helt naturligt. Det är kombinationen av roten och saliven i munnen som ger smaken som du säkert har på läpparna just nu trots att du är mycket långt från närmaste Djungelvrål-påse.

Lakrits är en mycket populär smak på glass men även i bakelser och drinkar. Gillar man lakrits väldigt mycket kanske man vill ha lakritsgodis hela tiden. Tala med personer som bott utomlands länge, de kan berätta för dig. Det är lakrits som utlandssvenskar ofta ber om i sina tröstpaket.

Laborera med lakritssmak hemma i ditt kök

Äkta lakrits kommer från roten och den äkta lakritsen produceras bland annat i Turkiet, Spanien och Italien. Först gör man ett granulat av roten och sedan pulver som kan användas till mat- och godistillagning där man önskar den goda smaken. Man kan förmodligen använda lakrits som smakämne i det masta man kan stoppa i sig.

Du kan fundera på vad du vanligtvis brukar baka och laga hemma och så är det bara att testa genom att tillsätta lite pulver. Notera att ett fåtal personer förgiftas av lakrits varje år. Detta är som vanligt,överdriv och det slår fel. Det är knappast när man använt lakritspulver för det är så pass starkt så det räcker med lite.

Finns lakritspulver att handla i de flesta affärer?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Istället kan man köpa lakritspulver på nätet som oftast har bättre priser och har bra kvalitet. Det enklaste och förmodligen det allra billigaste är att handla lakritspulver på nätet hos antingen allt-fraktfritt.se, prisad och Tradera har det ibland.

Kolla förpackningens Bäst före datum för lakritspulver har begränsad hållbarhet. Pulvret måste vara fräscht för att kunna ge bästa kvalitet. Förvara pulvret på ett bra sätt så det hela tiden är fräscht och se alltid till att du har tillräckligt hemma när det är dags att göra godis igen.