Skräm bort djuren med blodmjöl

Namnet kan låta lite obehagligt men den som har en trädgård känner till att blodmjöl är en enastående produkt på så många olika sätt. Har man problem med rådjur och kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man prova att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Detta blodet är fullt av protein och lättlösligt kväve. Pulvret passar bra som gödning till växter som sallad, spenat, kål och olika lökar. Också buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt om du skall gödsla grönsaker du därefter ska äta. Då är järnet samt andra nyttigheter av samma kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används ideligen som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan även fungera avskräckande på rådjur, möjligtvis till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart komplement till varandra

Det rekommenderas ofta att man använder sig av både blodmjöl samt av benmjöl då man vill få fin gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är bra. Benmjölet är bra som växtnäring till annorlunda typer av växter samt blodmjölet är särskilt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Om det är så att Bambi ideligen kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge effektiv rådjursavskräckning eftersom rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra det här på lite annorlunda vis. Dels så kan man helt enkelt utbreda ut mjölet över rabatter och kring träd som ska skyddas och dels så kan man göra en mix med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken eller pålen kan man därpå ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit för att inta frukost, lunch samt middag.

Det är inte komplicerat att göra en mix med vatten (och om man vill med också ammoniak) men tänk på att detta är en smet som luktar riktigt dåligt. Även människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva repetera proceduren efter några veckor därför att lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är säker för människa samt djur. Dessutom så är det känt att det här fungerar fint. Man behöver nämligen inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller göra annat som kan ofreda grannar och andra djur som man icke störs av.

Det är heller inte särskilt kostsam att införskaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) samt andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt illaluktande blandning. Klicka nu för tillkommande information från blodmjol.com. Man kan ju börja med att ställa ut käppar med oasisbitar för att sedan ladda på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.