Se om du har ta bort mossa på tak

Det är faktiskt så att mossa på takpannor gör skada. Många tror kanske att mossa på taket inte har så stor betydelse. Fast det är faktiskt problematiskt att låta mossan få fäste på takpannorna.

Det är inte bara huset som kan bli sjukt av mossa, du och din familj kan också bli det. Obehandlad mossa kan leda till att mögel sprider sig.

Därför måste mossan bort. Kanske kan du själv ta bort mossa på tak eller så får du se till att en firma som klarar av detta kommer på besök. Dra inte ut på det.

Kan du ta bort mossa på tak eller behöver du professionell hjälp?

Om bara tanken om tak och mossa får dig att rygga tillbaka är det kanske inte läge att du själv klättrar upp för att sköta mossrengöringen. Ska du ändå göra det själv så måste du använda en säkerhetslina.

Många använder Bensaltensid för att plocka bort mossan från taket. Du kan använda de medel som fungerar för dig.

Mossan har ingen chans mot Bensaltensid. Prova sådant som ryggspruta. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

fri

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Du måste dock införskaffa en egen stege. Skor är också bra att tänka på. Strunta inte i skyddet för munnen.

Ändå är det billigare än att anlita någon. Gillar du att pyssla så kan du ge dig på det själv.

Viktigt med regelbunden rengöring för att sköta om taket

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Tar du inte bort mossan så kan den lätt komma tillbaka. Du får göra vad du kan helt enkelt.

Du måste rengöra ofta. Du bör genomföra rengöringen minst en gång per år på platser där mossan växer snabbt.

Många gör detta till och med två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. behandla takpannor Detta om man använder vanliga rengöringsmedel.

Om du har använt Bensaltensid tidigare så vet du vad det handlar om. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

När du ändå håller på så kan du se över resten av fastigheten. Slarva inte i jobbet. Ju mer du håller efter huset ju mer bevarar du husets värde.

Byt det som måste bytas

Det är ingen ide att skuta på det. Takpannor behöver bytas ut då och då. Vatten har lättare att komma in om det är trasigt. Det är inte alls bra.

Underhåll din fastighet. Experter kan hjälpa dig. Takfirmor kan hjälpa dig.

Det är enkelt att ta bort mossa på takpannor

När du vill få bort mossa på tak ska du alltid tänka på din säkerhet för alla tak är ju en bit över marken. Åtkomsten när du har mossa på takpannor kan vara begränsad. Oftast räcker det med en stege för att ta bort mossa på tak.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Svälj stoltheten helt enkelt.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Då slipper du obehagliga överraskningar.