Nu kan du enkelt producera din egen lakrits

Lakrits är det otaliga som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som också kallas för salmiak.

Använda lakritspulver därför att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är ej så komplicerat som man kan ana. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha rätt verktyg. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

godis

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan göra med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Roligt att överge traditionella recept och våga satsa på något annorlunda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta hela tiden men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var icke rädd att testa, salt och sött går även bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen. lakrits recept

En ingrediens som man icke behöver vara rädd för att bruka

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken enbart därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot besök från utlandet så kanske man ska vara en aning försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.