Det fungerar att söta genom SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare vis än med strösocker

För alldeles för många är sötning nödvändigt.

sötmedel

Men numera så existerar det gott om SÖTNINGSMEDEL såsom ej åstadkommer att man går upp i vikt. Ett sötningsmedel som är populärt är SACKARIN som man kan använda med gott samvete.

Tekniken går framåt, SACKARIN är inte längre det enda och inte heller det effektivaste alterntivet att söta med.

Sackarinet upptäcktes allaredan under 1800-talet samt är en typ av SÖTNINGSMEDEL som otaliga nyttjar i java och te som ersättning till socker. Eftersom SACKARIN passerar igenom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas inte kroppens insulinnivå av denna form av sötning.

Det är också för den skull såsom sackarinet ofta användas av sockersjuka. Sackarinets sötningseffekt är cirka 500 ggr mer är socker, är smått mirakulös men tyvärr finns det en bismak av metall såsom inte uppskattas av alla.

Det finns dock andra alternativ och vill man använda ett bra SÖTNINGSMEDEL såsom smakar riktigt gott så kan man testa Sukralos som i stort sett är helt fritt från kalorier.

Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det även hettas upp och brukas för den skull också till bakning. Sukralos är gjort av strösocker, det är för den skull det smakar såsom strösocker. Inte lika starkt sötningseffekt har Cyklamat.Ett sötningsmedel av olika salter och det har cirka 40 gånger mer sötningseffekt jämfört med strösocker.

Aspartam såsom är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin och asparaganinsyran är ett mycket känt SÖTNINGSMEDEL.. Aspartamet i sig kommer vid användning brytas ned till Fenylanin och det marknadsförs som ett medel för dem såsom vill gå ner i vikt.

Aspartam smakar lite kemikalieaktigt.

En del medel har blivit ordentligt populära eftersom de är 100 % naturliga

Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats rätt så ofta de senaste åren om de kan vara skadliga för kroppen

Otaliga nyttjare av olika sötningsmedel blev glada när Stevia – eller sötflockel som det också kallas – introducerades på öppna marknaden.
Stevia finns att tillgå som sötströ och är som namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än normalt strösocker. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Stevia kan ge en lätt och oangenäm bismak av lakrits som inte uppskattas av alla. I andra steviasötmedel blandar fabrikanterna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.

Försåvitt inte Stevia “faller dig på läppen” kan hända du istället skall prova Erytritol ett naturligt sötmedel du annars hittar i äpplen och päron. Smakar som socker och ser därjämte som strösocker. Man säger att aromen är näst bäst efter Sukralos.

Det kan vara svårt eller omöjligt att hitta Sukralos eller Erytritol i de vanliga butikerna men från e-butikerna prisad.se och allt-fraktfritt.se kan du alltid beställa dem.

När du väljer och vrakar bland alla SÖTNINGSMEDEL kan det vara skönt att veta att bland de articifiella ska du stoppa i dig stora mängder innnan det kan anses vara skadligligt.

Om du inte accepterar Stevias bismak så existerar alltid alternativen av kända preparat som SACKARIN och Sukralos. Välj utifrån din smak så att du får aromen såsom trots allt är så central då man vill ersätta sockret med någonting bättre.