Allt-fraktfritt.se lanserar sockerfri Julmust gjort på originalextraktet som uppfanns utav Harry Roberts 1922

Allt fler tillverkar personlig lemonad som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit enormt på Aromhuset att ta fram en riktigt bra sockerfri julmust. Nu finns den och räcker dessutom till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiken innehåller ungefär 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

smaker

Aromhuset har framställt läskkoncentrat för läskmaskiner sedan 1980.

Snart blir det jul återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som säljs en julmust. Men vi vill helst undvika onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att dra flaskor ifrån butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter personlig smak. Att man utför en rejäl prestation för miljön är en extra bonus.

Det finns smaklig orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läsk. Smakessenser är enkla att använda och de kan doseras på ett sätt som passar dej bäst. Därutöver så funkar de fint till alla sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl för 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Julmusten följer Roberts originalrecept för bästa smak

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Från en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust i enlighet med originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare stil genom att ta minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan drygt, en butelj varar till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, flera konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 och 2020.

Enorm frihet för egen smak med smaker för hemläsk samt bubbelvatten

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du anser att Julmust och Slush inte går ihop.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att mixa Slush på någon minut, även sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs för att issörja ska slusha.

Metoden presenteras också den i onlinebutiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här gör man osötad Cola slush, det här går även med Zero Julmust

Så här gör man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en riktigt stark mixer som är fin på att krossa is
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Färdigt.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, ett flertal kan serveras. Denna metod fungerar också vid fikaställe-servering i liten skala.

smaktillsats

Detta är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en god vara eller vettig metod så uppfinner man den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie smaker till bubbelvatten, nu kommer man före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting helt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt kolsyrat vatten ska smaka i framtiden.

Det är kul att göra egen läsk och du kommer så småningom att upptäcka att du kan göra den perfekta drycken på detta vis. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen mixa dem lite som du önskar.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett förslag eller så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Från läskkoncentrat så får du en lemonad som är helt unik, det existerar ett helt sortiment. Därjämte så kan du kalkylera med att den är nyttigare. På så vis att du drar ned på socker samt på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att värdesätta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt det de känner för!

kolsyrat

Du kommer aldrig att lessna på dessa hemkolsyrade drycker

Eventuellt har du känt dig irriterad mitt i sommaren när du ville ha Julmust och inte kunde hitta detta då butikerna inte saluför. Eller så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är så mumsigt. Med läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha då du vill ha den.

Därutöver så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden omväxla stil och så kan du ändra styrka så att det blir mer eller mindre läskedryck alternativt mer eller mindre smaksatt vatten.

Välj rätt smaker för kolsyremaskin så att du har det som krävs

Då du köper läsksmaker till din läskmaskin så skall du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara förståndigt att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens bjudning med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läsk som smakar bättre än det mesta som du kan anskaffa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på smaken. festmust Det blir välsmakande dryck till maten, för mellanmålet och då du bara känner för något som smakar bra och inspirerande.