Absinthe, – den mest legendariska av samtliga drycker

Under hela historien om alkoholhaltiga drycker, hittar man noll mer legendarisk än absint.

De mesta folk har antagligen en basal medvetenhet om att absint finns, men de mesta av dem känner till blott ett litet antal sanna information om alkohol alternativt sprit samt bara en bråkdel utav dem innehar haft chans att ha ett glas av denna mystiska dryck framför sej på bordet.

På grund av detta önskar jag med detta lilla inlägget framföra för er läsare en del fakta om denna legendariska spritdryck och se tillbaka på dess briljant förflutna.

Det var i Couvet, Schweiz på 1790-talet som en så kallad allfungerande tonic som kallades absint främst gjordes.

Mycket berusande och smaksatt med anis, sägs absint har varit uppfinningen utav Pierre Ordinaire, en läkare från Frankrike.

Men lokalbefolkningen i byn kommer ihåg att flera år före Dr Ordinaire kom till platsen, var systrarna Henriod kända för att har fabricera en medicinsk tonic som bar en enorm likhet med absint Klicka Här..

Likväl var det Ordinaire, inte Henriod systrar, som sålde formeln för absint tonicen till Dubied-Pernod familjen, som efter etablerade den första kommersiella verksamheten i Couvet, ett absint destilleri.

Under de årtionden som följde började absint att gå miste sin image som en läkemedelstonic samt blev mer bekant för sina psykologiska effekter – stimulerande visioner, drömmar samt för att ge inspiration till konstnärer.

Således legenden om den gröna fen kom på plats.

Ett faktum är att hon inspirerade så stora konstnärer samt författare som Degas, Van Gogh, Picasso, Hemingway, Oscar Wilde samt Mary Shelley att alstra målningar och litteratur som har blivit tidlös i världens konst samt litteratur.

När artonhundratalet gick mot sitt slut växte en lobby mot sprit i allmänhet och mot absinthe i synnerhet.

Så kallade vetenskapliga experiment gjordes för att påstådd belägga att malörtens olja, en utav de flera ingredienserna i absint, var farlig och giftig, även om endast en liten antal malört fanns i en absint butelj.

En annan händelse som skedde i begynnelsen utav nittonhundratalet hjälpte till att försegla ödet för den gröna fen.

En schweizisk man, Jean Lanfray, fick ett raserianfall samt mördade hela sin familj.

Även om mannen hade en lång historia av att vara gravt alkoholiserad och missbrukare skylldes morden på hans absintintag.

År 1912 gjordes absint olalgligt i många europeiska länder samt AMERIKA.

Frankrike följde sedan år 1915.

Kanske för att det var förbjuden frukt, innehar många utav de falska rykten och historier om farorna med absint fortsatt att leva vidare än nu, fastän modern vetenskap innehar visat att malört inte är mer skadligt alternativt alstrar vansinne än någon annan naturlig beståndsdel som pepparmynta olja alternativt vaniljextrakt.

Idag, i begynnelsen utav 2000-talet, tas förbuden så sakteliga bort.

I de flesta europeiska länder är absint helt lagligt åter.

I AMERIKA (givetvis) finns det fortfarande grundnorm mot att producera samt avyttra den, ehuru annorlunda affärsverksamhet har hittat på potential att gäcka dessa bann.

Att inmundiga absint är ej längre ett brott.

För en amerikan, innebär det att det är acceptabelt att dricka absint, så länge man handlar det från en rättslig, icke-amerikanska källa som du kan finna Online.