Saigonkanel

Har du, som så många andra, upptäckt fördelarna med ketogena dieter såsom LCHF och Atkins? Att kunna äta sig mätt på goda saker och likväl tappa i vikt är för flera ett drömscenario som blir sant tack vare den ketos som kroppen försätts i när den inte får i sig kolhydrater. En del har besvärligt för att hamna i ketos hur mycket de än anstränger sig, vanligen därför att deras insulinkänslighet är låg – då är det dags att testa Gert Strand AB:s Saigonkanel!

Vad är Saigonkanel?


Kvalitetskanel från Vietnam via Gert Strand AB

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanelen, som är den sorten vi hittar i de flesta matvarubutiker. Saigonkanel är dock betydligt rikare på såväl smak som goda egenskaper än vad lågpriskanelen är – samt svårare att få tag på. blogg om bantning
. Nu blir det dock plötsligt lättare att få tag på kvalitetssäkrad vietnamesisk kanel, därför Gert Strand AB inkluderar denna fantastiska krydda i sitt sortiment.

Saigonkanel växer i centrala Vietnam, ganska långt från Saigon fastän sitt väletablerade smeknamn, och besitter otroliga egenskaper ur väldigt många skilda perspektiv. Ett av perspektiven är att vietnamesisk kanel stöder kroppen att klara av ketos genom att förhöja insulinkänsligheten och bilda balans i systemet. Att det skulle vara något så enkelt som exakt kanel för att frambringa denna lilla knuff var det troligen inte många som gissade, men djupdyker man lite i ämnet så blir det så småningom oerhört självklart.

Höjer insulinkänsligheten

Kanel har länge ansetts nyttig, för diabetiker i synnerhet, därför att kanel balanserar blodsockervärdet, man slipper de västa topparna samt de djupaste dalarna. Nu visar det sig att just Saigonkanel skänker dessa effekter mångfalt.

Saigonkanelens fördelar i kampen mot fettet

Ifall man är en vanlig konsument som äter en aning av varje, dvs. att man inte tillskriver sig någon särskild, kolhydratsreducerad diet, så har man fortfarande allt att vinna på ett regelbundet intag av Saigonkanel. En undersökning visar att Saigonkanel kan accelerera förbränningen av blodsockret i fettcellerna upp till 20 gånger vanlig fart, samtidigt som samma kanel öppnar upp i musklerna till energin att träda in. Saigonkanel assisterar kroppen att bränna loss fettmolekyler från fettvävnaden samtidigt som den hjälper energin att ta sig in i musklerna. Bättre hjälp att komma i form hittar man inte i någon kemisk medicin.

Hur får man i sig Saigonkanelen?

Med tanke på att Saigonkanel innehåller en tämligen hög halt av kumarin som är ett giftigt ämne och vid extrem överdosering kan leda till leverproblem, så rekommenderas man att maximalt inta fyra gram vietnamesisk kanel om dagen. Antagligen kan man höja dosen något om man är storvuxen. Så lite som ett gram har visat sig ge gynnsam verkan för att försättas i ketos, så det ultimata är om man kan prova sig fram till en dos som känns måttlig åt en själv.

Kanel är smakligt på massor av saker, det är ju trots allt för smakegenskaperna som kanelen är känd för över hela världen. Ha en aning vietnamesisk kanel i kaffet så får du en ny spännande upplevelse. I kötträtter och efterrätter är kanel likaså en självklar ingrediens.

Handla Gert Strand AB:s exklusiva Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.